PODPROGRAM 2017 – efekty

Ośrodek Pomocy Społecznej w Krzęcinie z terenu województwa zachodniopomorskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Gorzowie Wlkp. realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  sierpień 2017 – czerwiec 2018.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
•    warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
•    skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
•    mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
•    mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
•    cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
•    tłuszcze (olej rzepakowy),
•    dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
Pomoc żywnościowa trafiła do 550 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa zachodniopomorskiego z Gminy Krzęcin.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
 Przeszło 21 ton żywności;
 190 paczek żywnościowych;
 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2017 dla 0 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  0 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - …-.. spotkań dla  …-… uczestników
• Żywieniowe - …-…spotkań dla …-…. uczestników
• Kulinarne - …-… spotkań dla …-…. uczestników
• Niemarnowanie żywności - …-… spotkań dla …-…. uczestników

 

Wpisany przez: Admin

  • :
  • :

Dziś jest środa 17 października 2018, imieniny: Wiktora i Małgorzaty

Najbliższe wydarzenie: